Platán Úti Tagóvoda
Tagóvoda vezetõ: Márkus Jánosné[color]

Az 1967-ben épült óvodánk egy lakótelep és családi kertes ház övezet határán helyezkedik el,saját konyhával rendelkező tagintézményként. Az óvodánk utcáját platánfák sora díszíti.Udvarunkat lombos fák, cserjék, virágok, összefüggő gyep teszi hangulatossá, élhetővé a gyermekek számára.A mozgásfejlesztést betonra festett képességfejlesztő játékok és uniós előírásoknak megfelelő fa játékok segítik. Rendszeres látogatói vagyunk a városi uszodának, sportcsarnoknak,sportpályáknak és jégpályának. Az óvodánk udvarán a nyári időszakban érzékelő ösvény segíti a gyermekek észlelésének a fejlődését. A Bozsik program jóvoltából az ovis korosztály számára,lehetőséget biztosítunk a labdarúgás alapjainak megismerésére. A szülők jóvoltából, műfüves focipályával is rendelkezünk.

Az intézményben 6 vegyes életkorú csoportban van lehetőség a gyermekek sokoldalú személyiségfejlesztésére. Nagy hangsúlyt fektetünk az érzelmi nevelésre, melyet már a kezdetektől, az „Anyás befogadás” lehetőségével biztosítunk. A játékos fejlesztést 12 fő
szakképzett óvodapedagógus végzi, közülük 6 fő szakvizsgával rendelkezik. Munkájukat 2 pedagógiai asszisztens és 6 szakképzett dajka segíti. A szakmai munkát pszichológus,gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus, tiflopedagógus és logopédus egészíti ki.Hiszünk a játék fejlesztő erejében, hangsúlyozzuk az egészséges életmód jelentőségét, ezen belül az egészséges és vitamindús táplálkozás, fontosságát kisgyermekkorban.

Kiemelten fontosnak tartjuk a környezettudatos magatartás kialakítását, olyan környezetbarát szokások,szokásrendszerek, viselkedésformák megerősítését a gyermekekben, amelyek elősegítik a természetes és mesterséges környezettel való harmonikus kapcsolatot. Valamennyi tevékenységi területet erre alapozunk. Sokat kirándulunk, túrázunk a Mátrában, „zöld napokat” tartunk, igyekszünk közvetlenül megtapasztalni környezetünket. Örökbefogadott forrásról és a Béke-téren lévő,
Kiserdőről gondoskodunk. Nyár elején, egy héten át erdei ovit szervezünk az iskolába induló gyermekek számára, képzett környezeti nevelő szakos kolléganő irányításával. Saját óvónőink által vezetett játékos tevékenységeink, az angollal, a zeneovival, a nyuszi-tornán pedig mozgásos játékokkal ismertetik meg az érdeklődő gyerekek. Kellemes, családias légkörben sokféle rendezvényük van, melynek többségére a szülőket is nagy szeretettel várjuk: sportnapok az udvaron, kézműves délutánok a zöld ünnepek vagy a jeles napokhoz kapcsolódóan. A tehetséges gyermekeinket külön figyelemmel óvjuk és segítjük.

Nyitvatartás:6:30-17


Jó gyakorlat -Erdei Óvoda*
Jó gyakorlat -Kompetencia alapú nevelés*

Kompetencia film

TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0249 *PDF.file*

TÁMOP 3.1.7-11/2 *PDF.file*(* Megtekintéséhez Microsoft PowerPoint program szükséges!)