Katona József Úti TagóvodaTagóvoda vezetõ: Gódorné Jancsó Ágnes

Belvárosi óvodánk egy különleges színfolt az emeletes házak között. Óvodánk 100 kisgyermeket tud fogadni. A gyermekek nevelését segítő felnőttek: 8 óvodapedagógus, 4 dajka, 1 pedagógiai asszisztens 1 udvaros és 1 konyhai alkalmazott.
Mint egy kis erdei oázis nyújt örömteli élmenyeket, vidám mindennapokat a gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt. Udvarunkon hangulatos zöldterülettel, kerti tóval, sziklakerttel, érzékelő ösvénnyel, fűszernövénykerttel, saját szőlővel, valamint természetes anyagokból készült esztétikus játékeszközökkel találkozhatunk. Ha belépünk az óvoda ajtaján, kétszintes épületben találja magát az ide látogató. A szinteken tágas, világos, korszerűen, esztétikusan berendezett csoportszobák várják a gyermekeket. Minden életkornak megfelelő játékokat és fejlesztő eszközöket biztosítunk, és az örömteli mozgásra nyújt lehetőséget a sportburkolattal ellátott modern tornaszoba.
Az egészséges életmód alakítását fontosnak tartjuk, melyhez szorosan kapcsolódik, hogy változatos mozgásfejlesztő eszközt használnak az óvó nénik. A napi tevékenységeink szervezésénél arra is figyelünk, hogy a gyermekek komplex képességfejlesztéséhez az adott témához biztosítsuk a különböző fejlesztő eszközöket. Törekszünk élményekben, érzelmekben gazdag sokszínű óvodai élet megteremtésére.
Nevelőtestületünk vallja, hogy a gyermeki a személyiség kibontakoztatásához, a megfelelő érzelmi biztonság, a barátságos környezet, a szeretetteljes befogadó légkör megteremtésére van szükség.
Közös célunk a gyermekek pozitív környezeti magatartásának alakítása, melyet kiemelt feladatnak tartunk az egész évi tevékenységeink, és programjaink szervezésénél. Zöld óvodaként kiemelten foglalkozunk a környezetünk védelmével. A zöld falunkon tájékozódni lehet az aktuális feladatainkról, lehetőség nyílik a természet megismerésére.
Nagy hangsúlyt fektetünk a szülőkkel való kapcsolattartásra, több alkalommal is betekinthetnek és részt vehetnek a gyermekeiknek szervezett programokon (Kukucskáló délután, Tur De Katona, Tök jó nap, Márton nap, Adventi rá hangolódás, kirándulások, ünnepek…). A fogadóórákon kívül is szívesen beszélgetünk, vagy adunk tanácsot, ha igény van rá. Az óvoda működését segíti a Boldog Gyermekkor Alapítvány, melyet szülői és nevelői összefogással 1992-ben hoztak létre.
Óvodánk sajátosságai közé tartozik az egészséghetek megszervezése, a hetek keretében valósul meg az érzékenyítő – szemléletformáló program, melynek célja, hogy a gyermekek elfogadását, alkalmazkodását segítsük társaik és környezetük felé. A Digitális Okos játék óvodásoknak, (DIOO) egy olyan fejlesztés, mellyel a digitális ismereteket játékidőben, interaktívan sajátíthatják el a gyerekek. A nevelésünk során drámapedagógiai módszereket is alkalmazunk, melynek nagy szerepe van a személyiségfejlesztésben.
A „Kíváncsi láda” mérőeszközzel, fel tudjuk térképezni az adott gyermek képességeit, és tovább irányítani azokhoz a lehetőségekhez, ahol tehetségét kibontakoztathatja. Ilyen szabadon választható tevékenységek a drámakuckó, ovi-foci, szivacskézilabda, ovi – angol foglalkozások. A nevelésünket kiegészítő szakemberek pedig segíteni tudnak a fejlesztési folyamatokban. (logopédiai, pedagógiai, pszichológiai fejlesztés)
Igyekszünk színesíteni a gyermekek mindennapjait. Szervezünk színházlátogatást, túrázást, kirándulásokat, vízhezszoktatást, sportrendezvényeket, múzeumlátogatást, melyek az egész óvoda számára és csoportonként is megvalósulhatnak.
Mindannyian szeretnénk, hogy az idejáró gyermekek boldog gyermekéveket töltsenek óvodánkban és óvodáskoruk végén örömteli várakozással tekintsenek az iskolai évek elé.


Nyitvatartás: 6:30-17