Tagóvoda vezetõ: Domoszlai Andrea

6 csoportban 12 óvónõ,6 dajka,2 Pedagógiai asszisztens dolgozik.Férõhely:160 fõ Az óvoda 1974-ben került átadásra egy bölcsõde és egy iskola mellett a város központjában lévõ lakótelepen. Kezdetben három csoporttal indult, majd a gyermeklétszám növekedésével 4, illetve a gazdasági tényezõk következtében 1997-ben hat csoportra bõvült.Az étkezést az egy épületben lévõ bölcsõde biztosítja. Nevelõmunkájuk során az óvodapedagógusok igyekeznek a gyermekek személyiségének fejlõdését, jó közérzetét, szocializációját szolgálni. Az óvoda tornaszobával rendelkezik.Törekednek arra , hogy a gyermek már óvodába lépésekor érezze az óvoda barátságos, biztonságos légkörét. Az óvodai általános képességfejlesztés mellett a szülõk igényei alapján többletszolgáltatásaik: az idegen nyelvvel való ismerkedés (angol), zeneóvoda, tartásjavító és lábtorna, vízhez szoktatás, környezettudatos magatartás kialakítása. Környezettudatos nevelést nagyon magas szinten végzik. Az intézmény évente legalább egy-két alkalommal a városi óvodák közös rendezvényének ad otthont: tavasszal a "Szivárvány rajzverseny"-t rendezik meg, ahol a rajzolás mellett a gyermekeket elkísérõ óvónõknek kézmûves foglalkozást biztosítanak; õsszel igazi vásári hangulatot teremtenek a Mihály-napi vásáron, ahol az óvodák a maguk által készített portékáikat árulhatják. A szülõkkel közösen több kirándulást, ünnepségeket szerveznek. Nyitottak minden alternatív program megismerésére és szívesen veszik a szülõk észrevételeit is.

Nyitvatartás:6:30-17


Kilenc Heves megyei óvoda jutott hozzá festékhez a nyári felújítási időszakban a Platinum Kid Jótékonysági Programon keresztül, köztük a gyöngyösi Jeruzsálem úti tagóvoda.
Csaknem 9000 kisgyermeket érint országszerte az a jótékonysági program, amelynek keretében magyar fal- és kerítésfestékekre lehetett pályázni óvodáknak idén tavasszal. A bócsai Poli-Farbe festékgyár által meghirdetett program keretében összesen több mint száz óvoda pályázott sikeresen, köztük tizenhárom Bács-Kiskun megyei intézmény. A támogatásnak köszönhetően megszépültek a gyöngyösi Jeruzsálem úti Tagóvoda falai is a felújítási időszakban. A Platinum Kid szobafesték ezüstöt is tartalmaz, így megakadályozza, hogy a falakon elszaporodjanak a baktériumok és gombák, ráadásul oldószer- és szagmentes, illetve könnyen lemosható falakat eredményez, ezáltal tökéletesen alkalmas az óvodák szépítésére és az egészség megóvására.
Az óvodába több mint 150 kisgyermeket vesz most körül tiszta, biztonságos környezet hála a Poli-Farbe Kft. adományának.

TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0244, TÁMOP 3.1.7-11/2 *PDF.file*