Jeruzsálem Úti TagóvodaTagóvoda vezetõ: Domoszlai Andrea


Gyöngyös Város Óvodái kilenc tagóvodából áll, melyek közül nyolc Gyöngyösön, egy pedig Mátrafüreden található. Gyöngyös Város Óvodái Jeruzsálem Úti Tagóvodáját egy panel lakótelep közepén álló intézményt, 1974-ben adták át, mely közvetlenül egy általános iskola és bölcsőde szomszédságában áll.
A szivárvány színeiről elnevezett 7 csoportból egyet gazdasági okok miatt több mint 10 éve bezártak, helyére, 2008-ban tornaszobát alakítottak ki a gyermekek számára.
Jelenleg 6 csoporttal működünk, megosztottan a földszinti és emeleti szárnyrész között. Az óvodában békés, nyugodt, barátságos, biztonságos légkör, tisztaság fogadja a betérő gyerekeket, felnőtteket.
Eszköztárunk bővítése érdekében, folyamatosan keressük a pályázati lehetőségeket, mind városi, mind országos szinten. Jó kapcsolatot ápolunk a körzetünk önkormányzati képviselőjével, általa jutott hozzá 3 csoportunk új asztalokhoz, székekhez, Mozgáskottánk újabb elemeihez és egyéb hasznos fejlesztőjátékhoz. Szintén képviselői felajánlásokból és a város költségvetéséből finanszírozva, 2020. nyarán megújult a földszinti óvodarész összes közös helyisége. Immár modern, kényelmes a mai kornak megfelelő esztétikus terek várják a betérőket. Ezen törekvéseinket jövőre folytatni kívánjuk, az emeleti óvodarész megszépítésével. Nagy álmunk vált valóra, 2019. nyarán, mikor megnyertünk egy országos projectet, mely hozományaként az óvodánk udvara, 2 millió forint értékű kültéri eszközparkkal gyarapodott.
Kiemelt feladatunknak tartjuk a környezetünk megismertetését, megszerettetését, védelmét, ezért pályáztunk és többször elnyertük a „Zöld óvoda” megtisztelő címet, mely folytatásaként, 2018-ban elnyertük az “Örökös Zöld óvoda” rangot. A fenntarthatóság megőrzése érdekében, folyamatosan, szelektíven gyűjtjük a hulladékot, valamint az őszi faleveleket, és a gyümölcsök, zöldségek fel nem használt részeit komposztáló edényben tesszük újra hasznossá. A fák védelmében ősszel és tavasszal a gyermekek és a szülők segítségével papírgyűjtést szervezünk. Budapesti Használtelem és Akkumulátor- gyűjtő céggel való szerződés értelmében az óvoda területén elhelyezett gyűjtőedénybe szelektáljuk a rossz elemeket. A környezettudatos nevelésen belül azért tartjuk nagyon fontosnak a mozgásfejlesztést, mert azt tapasztaljuk, hogy a szülők egyre kevesebb szabadidővel rendelkeznek, kevesebb időt töltenek és mozognak a csemetéjükkel. Ezzel egyenes arányban romlik a gyermekek állóképessége, mivel nem rendelkeznek megfelelően kidolgozott izomzattal. Ezért biztosítunk sok, szabadban történő mozgás lehetőséget kihasználva a Mátra közelségét. Fokozottan odafigyelünk arra, hogy a gyermekek egészséges ételeket fogyasszanak. Nem preferáljuk a chipsek, cukros italok fogyasztását, helyettük minden csoportban, az általuk elkészített aszalt gyümölcsöket, ivóleveket fogyasztják. Az ovis veteményes kiskertünk, szezonálisan, ellátja a gyermekeket, BIO zöldség és gyümölcsfélékkel. Minden héten gyümölcsnapot tartunk, mely napon a csoport egy gyermeke hoz a csoport számára elegendő zöldség és gyümölcsfélét. Ezek a törekvéseink nem lennének megvalósíthatóak, ha a szülőkkel nem ápolnánk, jól kidolgozott, partneri kapcsolatot.Nyitvatartás:6:30-17

TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0244, TÁMOP 3.1.7-11/2 *PDF.file*