Dobó Úti TagóvodaTagóvoda vezetõ: Bozsik-Papp Tünde

Gyöngyös Város Óvodái Dobó Úti Tagóvodája 1980-ban nyitotta meg a kapuit a Mátrai úti lakótelepen, az Orczy-kert szomszédságában a Sárhegy lábánál. Az intézményünk 150 férőhelyet biztosít a gyermekek számára, összesen 6 csoportban, mely vegyes életkorú gyermekek közössége. Az óvodában 12 óvodapedagógus, 6 dajka, 2 pedagógiai asszisztens látja el a gyermekek nevelési és gondozási feladatait a mindennapok során. Tágas, rendezett zöld udvarunkat a "Dobó-kocka az Egészséges Gyermekekért" óvodai alapítvány támogatásával alakítottuk ki. Óvodásaink számára, komplex mozgásfejlesztő játékok, homokozók, ivókút, párakapu támogatja az egészséges életvitel megalapozását. Pedagógiai programunk alapján fő célkitűzésünk a gyermeki személyiség egészének fejlesztése, az iskolára való felkészítés. Kiemelten foglalkozunk az egészséges életmód megalapozásával, az ünnepkörökhöz kapcsolódó hagyományápolással és a környezettudatos szemlélet formálásával. Nyugodt, barátságos életteret, a szeretetteljes légkört biztosítunk és kiemelten kezeljük a gyermeki játék fontosságát. A kisvasút és a Mátra közelsége lehetővé teszi számunkra a rendszeres kirándulások megszervezését. A gyermekek fejlesztését és tehetséggondozását szolgáló kínálatunk:
- angol nyelvi játékos foglalkozás,
- ovi foci,
- ovis torna,
- néptánc
- gyermekjóga.
A gyermekek és a szülők számára több programot is kínálunk az aktuális nevelési év során. Az őszi időszak első programja a „Szüreti Kavalkád”, melynek során mustkészítéssel, kóstolással, népi fajátékokkal, kézműveskedéssel várjuk a gyermekeket és a családjaikat. A közlekedéshez és az egészséges életvitel megalapozásához köthető szabadtéri programunk a „Gurul az óvoda”. Három, egymást követő hétvégén (az időjárás függvényében), ősszel a kerékpárúton haladnak a családok Mátrafüredre, mindenki saját járművén és saját tempójában. „Gurul az óvoda másképp”, tavasszal az udvaron és a közeli sportpályán játékos akadályok leküzdésével ismerkednek a gyermekek az iránytartás, egyensúlytartás, kanyarodás, irányjelzés szabályaival, a biztonságos kerékpározással. A farsangi időszak kiemelkedő programja a gyermekek számára a „Kertész farsang”. Mindenki ötletes kertészjelmezbe bújva a „mezítlábas gyerekek” népi játékain keresztül mélyíti ismereteit a kertészkedés fortélyairól.

Elért eredményeink:
- 2009 – ben, a városban elsőként kaptuk meg az „Egészséges Óvoda” címet
- 2011; 2014; 2017-ben a „Zöld Óvoda” címmel büszkélkedhetett intézményünk, majd 2018-ban, az „Örökös Zöld Óvoda” címet nyerte el óvodánk
- 2011- ben „Jóga-móka” gyermekjóga- csatlakozás az országos oktatói hálózathoz
- 2013-ban örökbe fogadtuk az Ördög-forrást, mely során vállaltuk, hogy az örökbe fogadott területet közösségünk tagjai környezettudatos magatartásukkal óvni fogják.
- 2016-ban „Madárbarát Óvoda” kritériumainak feleltünk meg, még ugyanebben az évben „Gyöngy-kör” néven megalakult óvodánkban az Öko-kör, mely az első ilyen forma a városban.
- 2017 – ben, elnyertük a „Biztonságos Óvoda” címet, mely sikerét a Gurul az óvoda előzmények is támogatták
A Natura 2000 területek minél szélesebb körű megismerésével szintén támogatjuk az óvodások és rajtuk keresztül a családok környezettudatos szemléletének alakítását.
-
2019 - ben, Az Agrárminisztérium elismerő oklevelet adományozott óvodánknak a „Legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei – közösségi kategóriában.
- 2020 - ban BMSK: „Ovis labdaprogram” támogatás
- 2020 szeptemberétől, hogy az „Oktatási Hivatal Bázisintézménye” cím tulajdonosa tagóvodánk


Nyitvatartás:6:30-17